Objednávky s dodaním v ZA+BY a okolí doručíme osobne a ZADARMO

Pokémon Pikachu... Vieš o ňom skutočne všetko?

Pikachu je jedným z najznámejších, najobľúbenejších a najrozpoznateľnejších Pokémonov v celom Pokémon svete. Je to malý, žltý "zajačik" s okrúhlym telom, dlhými ušami a chvostom a neskutočne milým a priateľským výrazom tváre.

Jeho najcharakteristickejším znakom sú výrazné žlto-čierne sfarbenie , červené bodky na lícach a chvost v tvare blesku, čo odkazuje na jeho schopnosť ovládať elektrickú energiu a robiť elektrické výboje.

Pikachu patrí medzi elektrických Pokémonov, čo znamená, že má schopnosť generovať a ovládať elektrické výboje. Tieto výboje môže použiť buď na obranu alebo na útok proti svojim súperom. Jeho obľúbeným útokom je "Thunderbolt" (hromový úder), ktorý vystrelí silný elektrický výboj na nepriateľov.

Pikachu je veľmi oddaný svojmu trénerovi (človeku, ktorý ho trénuje, v seriáli a filme je to Ash) a váži si priateľstvo a lojalitu. Tento Pokémon sa stal ikonou vďaka svojej úlohe v anime sérii a videohrách Pokémon, kde často vystupuje po boku hlavnej postavy, Asha Ketchuma.

Celkovo je Pikachu symbolom Pokémon franšízy a pre mnohých fanúšikov je to ich obľúbený Pokémon vďaka svojmu vzhľadu, charakteru a všeobecnej popularite. Kartička s pokémonom Pikachu je u tých najmenších pravdepodobne tá najobľúbenejšia a najviac rozšírená.

Pokémon Pikachu má 3 základné vývojové štádiá, ktoré sa vyvíjajú z jednej formy do druhej:

  1. Pichu: pred-evolučná forma Pikachua. Pichu je malý, žltý Pokémon s ružovými lícami a špičatými ušami.

  2. Pikachu: základná forma tohto Pokémona. Pikachu je stredne veľký žltý hlodavec-zajac s dlhými ušami a červenými lícami.

  3. Raichu: vyššia evolučná forma Pikachua. Raichu má väčšie telo ako Pikachu a je pokrytý oranžovou srsťou a má žlté lica a žlto-hnedé uši. Jeho uši sú kratšie a na dlhom chvoste má veľký blesk, ktorý ovláda. Existujú dva jeho varianty, klasický  Raichu a Alolan Raichu. Tento typ Raichu má alola formu. Jeho význačnou vlastnosťou je schopnosť surfovať na svojom chvoste pomocou psychických schopností, ktoré nadobúda z jeho nadmerného kontaktu s kokosovými palmami.

 

Prinášame Vám niekoľko zaujímavostí o tomto ikonickom Pokémonovi:

  1. Pôvod Pikachuovho mena:

    • Meno "Pikachu" je kombináciou japonských slov "pika," čo je zvuk, ktorý vydáva elektrina, a "chu," čo je zvuk myši. Takže "Pikachu" by sa dalo voľne preložiť ako "elektrická myš".
  2. Populárny maskot:

    • Pikachu je hlavný maskot celej Pokémon franšízy a je jedným z najznámejších animovaných postáv na svete. Jeho ikonický vzhľad a priateľská povaha mu získali srdcia fanúšikov po celom svete.
  3. Debut:

    • Pikachu sa prvýkrát objavil v hrách "Pokémon Red" a "Pokémon Green" v Japonsku (v USA známe ako "Pokémon Red" a "Pokémon Blue") v roku 1996. Rýchlo sa stal obľúbeným medzi hráčmi.
  4. Ashov Pikachu:

    • Pikachu, ktorý sprevádza Asha Ketchuma v anime sérii, sa stal ikonickým. Tento Pikachu sa odmietol ďalej vyvinúť na svoje evolučné štádium - Raichu, čo ešte viac posilnilo jeho obľúbenosť medzi fanúšikmi.
  5. Varianty a formy:

    • Pikachu má niekoľko špeciálnych variantov a foriem v hrách. Napríklad, v hre "Pokémon Yellow" hráči začínajú s Pikachuom, ktorý ich nasleduje podobne ako v anime. Existujú tiež špeciálne formy ako Cosplay Pikachu, ktorý môže nosiť rôzne kostýmy a má prístup k unikátnym útokom.
  6. Gigantamax Pikachu:

    • V hrách "Pokémon Sword" a "Pokémon Shield" sa predstavil Gigantamax Pikachu, ktorý má špeciálny dizajn a prístup k unikátnemu útoku s názvom G-Max Volt Crash.
  7. Hlas:

    • V japonskej verzii anime Pikachuho hlas nahráva Ikue Ōtani, ktorá ho dabuje aj v iných jazykoch. Jej roztomilý a charakteristický hlas prispel k popularite postavy.
  8. Pikachu v popkultúre:

    • Pikachu sa objavil v rôznych formách médií a popkultúry, vrátane filmov, televíznych šou, hračiek, oblečenia a dokonca aj v reklame. Jeden z najvýznamnejších filmov je "Pokémon Detective Pikachu" (2019), kde Pikachu hovorí hlasom herca Ryana Reynoldsa známeho z filmov Green Lantern či komixovej ságy X-Man ale aj Deadpool.
  9. Elektrické schopnosti:

    • Pikachu je elektrický typ Pokémona, ktorý má schopnosti ako Thunderbolt, Quick Attack a Iron Tail. Jeho elektrické útoky sú často zobrazované ako veľmi silné a efektívne.
  10. Pokémon Go:

    • Pikachu bol jedným z prvých Pokémonov, ktorého hráči mohli chytiť v populárnej mobilnej hre Pokémon Go. Existuje aj špeciálna verzia Pikachua s rôznymi klobúkmi a príležitosťami počas herných udalostí.

Pikachu je skutočne ikonickou postavou, ktorá ovplyvnila a nadchla milióny ľudí po celom svete.