Objednávky s dodaním v ZA+BY a okolí doručíme osobne a ZADARMO

Pokémon alebo Pocket Monsters alebo Poketto Monsutā

Slovo "Pokémon" je skratkou z japonského názvu "Poketto Monsutā" (v znakoch kanji „ポケットモンスター“, v znakoch  katakany „ポケモン“ ), po anglicky "Pocket Monsters" (v preklade "Vreckové monštrá"). Tento názov Poké-Mon bol vytvorený japonským dizajnérom Kenom Sugimorim a jeho kolegami v spoločnosti Game Freak, ktorá bola zodpovedná za vývoj a vydávanie série Pokémon hier. Pokémoni vznikli v roku 1996, keď boli prvýkrát predstavení v rovnomennej videohre na hernom systéme Game Boy (viď videohru v obrázku) od spoločnosti Nintendo.

Pokémoni sú fiktívne tvory a boli inšpirované rôznymi živočíchmi, fantáziou a japonskou kultúrou.

Koncept Pokémonov je založený na tom, že tréneri chytajú, trénujú a bojujú so svojimi Pokémonmi v snahe sa stať Pokémon trénérskymi majstrami. Každý Pokémon má svoje vlastné typy, schopnosti a charakteristiky, ktoré môžu byť v boji s inými Pokémonmi využité na dosiahnutie víťazstva.

Od svojho vzniku sa svet Pokémonov rozrástol na sériu hier, televíznych programov, filmov, kníh, komiksov a ďalších médií, ktoré z neho urobili jednu z najpopulárnejších a najúspešnejších herných a popkultúrnych značiek na svete.

Aktuálny počet existujúcich Pokémonov môže byť ťažké určiť presne, pretože nestále pridávajú nové druhy a varianty v priebehu času v nových hrách a médiách Pokémonu, Avšak určite toto číslo už presiahlo 1000-ku.,